• Ringtesten KWR 2017

  Indien u in het kader van uw kwaliteitssysteem behoefte heeft aan een aanvullende derdelijns-controle, naast het - voor erkende laboratoria verplichte - ORKA & BACIL-programma (bijv. een ander type water, meer distributies per jaar, andere parameters), dan kan u via VITO deelnemen aan ringonderzoeken uit het programma van het KWR-Watercycle Research Institute.

  Datum: 1 februari - 31 december 2017

  Meer info
  VITO-informatiebundel KWR 2017.pdf - PDF, 634Kb

 • Opleiding: Mestmonsters nemen als mesttransporteur. Wat komt daar allemaal bij kijken? i.s.m. VLM

  De afschaffing van putstalen voor de varkenssector en het volledig overschakelen op vrachtstalen heeft de grootste impact op uw werking. De mestbank is ervan overtuigd dat u de beste partner ben om deze monstername uit te voeren. Als mestvoerder bent u immers aanwezig op het moment dat er mest geladen wordt en dus het staal genomen moet worden.
  Om dit mogelijk te maken wordt u de mogelijkheid geboden u bevoegd te laten verklaren om deze monsternames uit te voeren. Om deze monsternames te mogen uitvoeren zal u wel bevoegd moeten verklaard worden door VLM. Om te weten wat dit allemaal inhoudt en hoe u dit moet aanvragen organiseert de VLM samen met VITO twee opleidingsdagen.


  Datum: 3 november - 31 december 2017

  Meer info

 • Opleiding: Mestmonsters nemen als mesttransporteur. Wat komt daar allemaal bij kijken? i.s.m. VLM

  De afschaffing van putstalen voor de varkenssector en het volledig overschakelen op vrachtstalen heeft de grootste impact op uw werking. De mestbank is ervan overtuigd dat u de beste partner ben om deze monstername uit te voeren. Als mestvoerder bent u immers aanwezig op het moment dat er mest geladen wordt en dus het staal genomen moet worden.
  Om dit mogelijk te maken wordt u de mogelijkheid geboden u bevoegd te laten verklaren om deze monsternames uit te voeren. Om deze monsternames te mogen uitvoeren zal u wel bevoegd moeten verklaard worden door VLM. Om te weten wat dit allemaal inhoudt en hoe u dit moet aanvragen organiseert de VLM samen met VITO een opleidingsdag.


  Datum: 12 - 31 december 2017

  Meer info
  Inschrijven - Inschrijving sluitmaandag 8 januari 2018

 • Meet Mee Mechelen - Discussieavond Luchtkwaliteit

  Meet Mee Mechelen is een initiatief van een groep enthousiaste Mechelaars rond luchtkwaliteit en geluid in de stad. Op deze discussieavond worden de resultaten van meetcampagnes luchtkwaliteit voorgesteld en samen met alle aanwezigen besproken.
  Mogelijkheid tot napraten of de discussie verder zetten in de cafetaria.


  Datum: Woensdag 20 december 2017 van 20h tot 21h30
  Plaats: Mechelen, Minderbroederskerk Cultureel Centrum

  Meer info
  Inschrijven - Inschrijving sluitwoensdag 20 december 2017 om 20:00u
  Website (nieuw venster)

 • CLIB International Conference 2018
  Organiser: CLIB2021

  Since 2010, the CLIB International Conference is the meeting place for the industrial biotechnology community. It brings together international experts from all over the world. The CLIB International Conference is themed “10 Years of CLIB: Clustering Science, Innovation, Business“. It discusses technical, commercial and political implications of novel value chains based on innovative biotechnological processes and alternative feedstocks.

  Datum: 17 - 18 januari 2018
  Plaats: Düsseldorf - Nikko Hotel • Kom proeven van het VITO-onderzoek

  VITO nodigt u graag uit op de zevende editie van de VITO-proevertjes. Op deze infonamiddag presenteert VITO u vijf inspirerende en verrassende verhalen uit haar onderzoekdomein als inspiratiebron voor toekomstige, gezamenlijke projecten .
  Vermits dit evenement enkel toegankelijk is voor medewerkers van de Vlaamse overheid zouden we graag een beroep doen op u om dit bericht verder te verspreiden in uw Departement of Agentschap. De VITO-proevertjes richten zich vooral tot medewerkers die geïnteresseerd zijn in beleidsondersteunend en beleidsvoorbereidend onderzoek.


  Datum: Vrijdag 2 februari 2018
  Plaats: Graaf de Ferrarisgebouw, Brussel

  Meer info
  Inschrijven - Inschrijving sluitvrijdag 26 januari 2018
  Proevertjes2018.pdf - PDF, 174Kb

 • Opleiding Circulaire Economie i.s.m. Syntra Vlaanderen en CSR Campus

  KMO’s innoveren om te overleven. Ons huidige lineaire model gaat niet efficiënt om met grondstoffen. Dat is niet houdbaar op lange termijn. De Circulaire Economie biedt kansen voor innovatie. Het betekent meer dan recyclage. Het raakt aan het bedrijfsmodel. De opleiding is gericht op ondernemers en KMO’s met aspiraties binnen de circulaire economie. De deelnemers worden ondersteund om het potentieel van de circulaire economie voor hun eigen bedrijfsmodel te analyseren en te ontdekken.

  Datum: 27 februari - 31 mei 2018
  Plaats: Antwerpen, Brugge, Gent, Genk

  Meer info
  Website (nieuw venster)

 • Belgian Peptide Group Meeting
  Organiser: European Peptide Society

  At the Belgian Peptide Group meeting you can attend presentations from a variety of speakers from academia and industry. This meeting covers various aspects in peptide world: drug discovery and development, pharmacology, structure-activity relationship, drug delivery, synthesis, identification and characterization.


  Datum: Woensdag 28 februari 2018
  Plaats: Brussels

  Website (nieuw venster)

 • BIOKET
  Organiser: IAR

  Visit the VITO booth at BIOTEK. Adaptation and optimisation of biomass transformation processes and technologies is a real challenge in order to valorise all biomass fraction in a circular approach. Biomass can be transformed into chemicals, biobased materials, food and feed ingredients or energy.
  BIOKET, the BIOeconomy’s Key Enabling Technologies conference aims to contribute to the rise of KETs by promoting emerging KETs applied in the Bioeconomy’s sector.


  Datum: 6 - 8 maart 2018
  Plaats: Strasbourg, France

  Website (nieuw venster)

 • EU Cleantech Forum 2018 - Antwerpen
  Organiser: FCA

  Van 14 tot 16 mei 2018 vindt het EU Cleantech Forum éénmalig plaats in Antwerpen. De organisatie is in handen van FCA en Cleantech Group in samenwerking met VITO, FIT, Port of Antwerp en Stad Antwerpen. Hoe wil jouw bedrijf mee de schouders zetten onder dit belangrijk internationaal netwerkevenement dat éénmalig in Antwerpen neerstrijkt? Hoe kan dit internationale netwerk van investeerders, corporates, corporate venture funds, cleantech, KMO's … jouw doelstellingen helpen verwezenlijken?

  Datum: 14 - 16 mei 2018
  Plaats: Antwerpen

  Meer info
  Website (nieuw venster)